Szálláshelyek - Balatonfüred
Szállás Balatonfüred környékén

Nevezetességek Balatonfüred környékén

Vaszary Villa - Balatonfüred (Balatonfüred távolság: 0.3 km)

Vaszary Kolos villája a XIX. század végén épült fel Balatonfüreden, a hercegprímás itt töltötte életének utolsó éveit, és a villa szellemi műhelyként ismert kulturális intézménnyé vált. Rendkívül színvonalas kiállításokat, valamint zenés-, irodalmi- és előadói esteket rendeznek itt, átjárhatóságot biztosítva a zeneművészet, a színházművészet és a fillművészet ágaihoz tartozó alkotások világába is. A kiállítások április vége és szeptember vége között keddtől vasárnapig, október eleje és április közepe között csütörtöktől vasárnapig tekinthetők meg, délelőtt tíztől este hatig.

Jókai Mór Emlékház - Balatonfüred (Balatonfüred távolság: 0.3 km)

Jókai Mór és családja sokat időzött Balatonfüreden, amely a XIX század végén a Balaton legnépszerűbb fürdő- és nyaralóhelye volt. A Jókai ház 1870-ben készült el, itt született meg „Az arany ember” című, ismert regény. A házban Jókai halálának 50. évfordulójára alakítottak ki emlékkiállítást, amelynek megnyitására korhű berendezéssel látták el a déli verandát, a szalont, a dolgozót, a hálószobát és az ebédlőt. A kiállítás a Jókai család mindennapjainak felidézése mellett Magyarország egyik legnagyszerűbb korszakába is bepillantást nyújt.
Az emlékház május elejétől szeptember végéig kedd és vasárnap között, október elejétől április végéig csütörtök és vasárnap között tart nyitva, délelőtt tíztől este hatig.

Balatonfüredi Tagore-sétány (Balatonfüred távolság: 0.6 km)

Balatonfüredi Tagore-sétány Balatonfüred városa a Balaton északi partján található, lankás dombok közt fekszik. Tihany, Csopak, valamint az Öreg-hegy határolják. 1971-ben, Magyarországon elsőként avatták gyógyüdülő várossá. A környék kiemelkedő borkultúrájának köszönhetően elnyerte a Szőlő és Bor Nemzetközi Városa címet. A város nevezetes hagyománya a nyaranta megrendezett Anna-bál.
A város nevezetességei közé tartozik a nagy forgalmat lebonyolító kikötő; a híres emberek ültette fákkal és szobrokkal övezett Tagore-sétány, amelynek közepét augusztusban a borhetek sátrai foglalják el; a Blaha Lujza emlékház, a Kerek-templom, a Kossuth Lajos-forrás ivócsarnoka, valamint a Jókai-villa, ahol emlékkiállítás látható.

Lóczy-tanösvény - Tihany (Balatonfüred távolság: 3.4 km)

A Lóczy-tanösvény Tihany természeti értékeit járja be. A Sajkod melletti Apáti-templomtól indul, átvezet az Apáti-hegyen, a Nyereg-hegyen, a Csúcs-hegyen, a Szarkádi-erdőn, a Gejzírmezőn, elvezet az Aranyház mellett az Ősközségbe, majd a Kiserdő, az Óvár és a Barátlakások érintésével visz a hajóállomáshoz. A tanösvény számos pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a környező tájakra.

Bencés Apátság - Tihany (Balatonfüred távolság: 3.7 km)

Bencés Apátság - Tihany A XI. század derekán alapított Tihanyi Apátság barokk temploma Lécs Ágoston apát irányításával épült, faliképeit kiváló művészek: Lotz Károly, Székely Bertalan, Deák-Ébner Lajos festették. Az Apátság rendházában ma múzeum található, ahol rendszeres időszaki kiállítások látogathatók.

Török-ház - Alsóörs (Balatonfüred távolság: 8 km)

Alsóörs ősközsége a Somlyó-hegy déli oldalába épült. Az itt található három tereplépcső legfelső szintjén található a középkori késő gótikus kisnemesi udvarház, a Török-ház. A XV-XVI. Század fordulóján épült, eredetileg háromosztású, északnyugat-délkeleti fekvésű módos paraszti lak oromzata a balatonra néz. Vöröskő bástya övezte udvarából látható a tihanyi félsziget, a füzfői öböl és a túlpart vonala. Magasra ágaskodó kéményét vaskos turbánszerű gömb koronázza. A ház ma tartalmas kiállítások és képzőművészeti események helyszíne.

Platánfasor - Balatonföldvár (Balatonfüred távolság: 9.3 km)

Balatonföldváron, a Balaton-parton gyönyörű platán fasorok találhatók a Kvassay sétányon, valamint a partot és a vasútállomást összekötő utcákban. Ezeket a XIX. század végén ültették, és mára már védett fasorok. A gyors növekedésű, terebélyes fák pompás megjelenésük mellett a természeti környezetet is jól védik, és kellemes árnyékot biztosítanak forró nyári napokon a sétálók számára.

Csere-hegyi Kilátó - Alsóörs (Balatonfüred távolság: 9.6 km)

Alsóörs a Balaton északi partján található község, strandja az északi part legjobb strandja címmel büszkélkedhet. Nevezetességei közé tartozik az 1500 körül gótikus stílusban épült Török ház, valamint XIII. századi református temploma.
Alsóörs határában áll a Csere-hegy, amelynek közel 300 méter magasan fekvő csúcsán 1935-ben kilátó és gondnokház épült. A kilátó alsó része permi vörös kőből épült, a gótika és a reneszánsz korát idéző hét méter magas kőtorony, felső része pedig azt a jobb kilátás érdekében még öt méterrel meghosszabbító, fából ácsolt emelet. A kilátó négy megye tájaira biztosít gyönyörű panorámát, látni innen a Balaton-felvidéket, a tópartot, a Bakonyt és a somogyi dombokat is.

Podmaniczky Pince - Balatonföldvár (Balatonfüred távolság: 10 km)

Balatonföldváron a Podmaniczky Pince Köröshegyi és Szóládi, saját termelésű borokat árul. A család az 1970-es évek vége óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, kezdetben rizlingszilváni és kékfrankos ültetvényeik voltak, és azóta is igyekeznek minél többet kihozni a helyi adottságokból, ötvözni a termőhely és bizonyos szőlőfajták előnyeit, megfelelően összhangba hozva egymással az oxidatív és a reduktív technológia eljárásait. A pincészet a hét minden napján nyitva tart, délután 4 és 6 óra között.

József Attila Emlékmúzeum - Balatonszárszó (Balatonfüred távolság: 11.9 km)

József Attila Balatonszárszón töltötte életének utolsó heteit, az egykori Horváth-panzióban, amelynek épülete ma a híres magyar költő életművét bemutató emlékkiállítással várja látogatóit. A balatonszárszói villasoron található épület kiállításának anyagát a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Somogy Megyei Múzeum Igazgatósága biztosította, április elejétől október végéig, hétfő kivételével naponta délelőtt tíztől délig, majd délután egytől hatig látogatható. November és március között zárva tart.

Veszprémi Állatkert (Balatonfüred távolság: 12 km)

Veszprém városa a Dunántúlon található, a Balatontól északra, a Séd patakot övező dombokon és völgyekben. Északi oldalról a Bakony hegyvonulata, keletről a Mezőföld nyúlványa, a Veszprémi-fennsík, délről pedig a Balaton-felvidék határolja.
Veszprémben található a Kittenberger Kálmán Növény- és Állatkert, Magyarország talán legszebb természeti adottságú állatkertje. Közel 23 hektáros alapterületen fekszik, amely a közeljövőben akár 30 hektárra is kibővülhet. Gyűjteménye sokféle nagyragadozót, macska-, kutyafélét és medvét mutat be. Madárházaiban leginkább a hidegtűrő madarak dominálnak. Az állatkert egész évben minden nap látogatható, főszezonban este 6-ig, télen délután 3-ig.

Veszprémi Bazilika (Balatonfüred távolság: 12.3 km)

Veszprém városa Közép-Dunántúlon található, a legmagasabban fekvő megyeszékhely. Történelmi és építészeti emlékei a Honfoglalásig nyúlnak vissza. A hét dombra épült várost a királynék városának is nevezik, Gizella révén, akinek a város kedvenc tartózkodási helye volt. 1001-ben püspökséget alapított itt a Katolikus Egyház, és évszázadokon át itt koronázták meg a magyar királynékat.
A várban található Szent Mihály-bazilika Magyarország első és legrégibb székesegyháza. A Szentháromság tér meghatározó épülete, szentek képeivel díszített üvegablakok sokasága ékesíti. Szintén a várnegyedben található a Gizella-kápolna, a Szent György-kápolna romjai, a Tűztorony, a Várkapu � amelynek tornyában vármúzeum működik -, a Gizella Királyné Múzeum, valamint a várhegy északi fokán I. István király és Gizella királyné városra tekintő szobra.

Wesselényi strand - Balatonalmádi (Balatonfüred távolság: 12.4 km)

Balatonalmádin a Wesselényi strand a Balaton északi partjának legnagyobb és legnépszerűbb strandja, ahol belső sétány, hatalmas zöld terület, számos vendéglátó egység, valamint játszótér és sportolási lehetőségek várják a pihenni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. A strand főbejárata előtt a nyári időszakban különböző rendezvények csalogatnak további látogatókat: Hungarikum fesztivál, Borfesztivál, valamint Pálinka Napok.

Öregpark - Balatonalmádi (Balatonfüred távolság: 12.6 km)

A balatonalmádi Öregparkot a XX. század elején telepítették, mára védett a növényzete. Korhű szellemben található itt zenepavilon és kávéház is, sóhajok hídja és örökmécses, valamint emlékpadok és képzőművészeti alkotások. A parkot érinti a Vörös homokkő tanösvény, amelynek egyéb állomásai a Városház tér, az egykori Zsák vendéglő, a Bányapark, a Wesselényi-kilátó, a Gőzmozdony emlékmű, valamint a Szent Jobb-kápolna.

Rózsa-liget - Siófok (Balatonfüred távolság: 13.9 km)

A Rózsa-liget Siófokon a kikötő szomszédságában található, óriás platánfák övezte virágágyásokat és rózsabokrokat rejt. A ligetben szobor állít emléket a Balaton első átúszójának, Szekrényessy Kálmánnak, és itt található a Balatoni Sellő, illetve a Halászok elnevezésű szobor is.

Siófoki Kikötő (Balatonfüred távolság: 14.4 km)

A Siófoki Kikötő a Balaton legnagyobb hajóforgalmát lebonyolító kikötője, menetrend szerinti hajóval megközelíthető innen Alsóörs, Badacsony, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonfüred, Balatongyörök, Balatonkenese, Balatonlelle, Balatonmária, Balatonszemes, Csopak, Fonyód, Keszthely, Baladonudvari, Révfülöp, Zánka, Szigliget, Tihany és Tihanyrév. Rendelkezésre áll Sétahajó, Diszkóhajó, Gyerekhajó és Naplemente túra is. A vitorláskikötő forgataga mindig érdekes látvány. A kikötő északi szélén található a Balatoni sellő elnevezésű szobor, a kikötő előtti parkban pedig emlékmű idézi a balatoni gőzhajózás kezdete eltelt éveket.

Jókai Park - Siófok (Balatonfüred távolság: 14.5 km)

A Jókai Park Siófok legnagyobb parkja, amely a közelmúltban került felújításra, és az egykori híres siófoki lóverseny pálya helyén található. A patinás park 4,6 hektáron fekszik, zegzugait kis tavacska, romantikus angolkert, japánkert, valamint a jelenleg étteremként és szállodaként működő Jókai Villa díszíti.

Tojásmúzeum - Siófok (Balatonfüred távolság: 14.8 km)

A Tojásmúzeum először időszakos kiállítása Siófokon az első Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál alkalmával nyitotta meg kapuit a Dél-Balatoni Kulturális Központban, és mára állandó kiállítássá vált. Az alkotások egy része népművészeti sajátosságokat fed fel, más része pedig modernebb díszítő formákat jelenít meg. Látogatói kipróbálhatják a tojásmívességet és dísztojásokat is vásárolhatnak.

Kinizsi Vár - Nagyvázsony (Balatonfüred távolság: 16.9 km)

Nagyvázsony Közép-Dunántúlon, a Balaton-felvidéken található, a Veszprém-Tapolca főútvonal mellett. A vidék már az ősidők óta lakott, a római korban hadi út haladt erre. A község idegenforgalmi nevezetességeihez tartozik a postamúzeum, kolostorromok, a Schumacher Ház, a középkori eredetű Szent István templom, Tálodi erdőben található Kinizsi forrás, valamint a Kinizsi Vár.
Mátyás király adományozott itt birtokot Kinizsi Pálnak, aki várat épített, amely aztán többször átalakításra került, majd a török időkben rommá lett. A vár ma reneszánsz játékok és ünnepségek színhelye. A lakótoronyban, amelyet öregtoronynak is neveznek, vármúzeum működik, amely főszezonban minden nap, szezonon kívül pedig hétfő kivételével minden nap látogatható.

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ - Siófok (Balatonfüred távolság: 17.6 km)

Siófok Élményfürdője és Wellness Központja Galerius római császárról kapta nevét, és a római fürdők hangulatát idézi. A modern városi fürdő felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt egyedülálló élményelemeket biztosít, a kicsiket gyermek medencék, vízi játékok és játszóház várja, a nagyobb gyerekeket csúszdák, a felnőtteket pedig élménymedence, termálmedence, szauna-világ és pihenőszoba. A wellness központban kezelések széles választéka áll rendelkezésre.
A fürdő minden nap reggel 9 és este 9 óra között tart nyitva.


Szálloda keresése Balatonfüred városában

Város:  
Érkezés:  
Távozás:  
Szobák:  
egyágyas:   kétágyas:   háromágyas: 
Személyek száma: